Bimal iz Brčkog preuzeo Sunce iz Sombora

Kompanija BIMAL d.o.o za proizvodnju ulja iz Brčkog (BiH) kupila je od Akcionarskog društva za proizvodnju, spoljnu i unutrašnju trgovinu, turizam i usluge Invej 23 odsto udela u somborskog fabrici za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce i tako 25. maja 2023.godine postala jedini vlasnik poznatog proizvođača ulja iz Sombora.

Kako se navodi na sajtu BIMAL Grupe (Bimal dd, Bimal Sunce, Bimal Trading, Bimal Invest, Institut za razvoj i unapredjenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom), Bimal d.d je 2019.godine stekla neposrednu pojedinačnu kontrolu nad somborskom fabrikom, a sada je njen 100 % vlasnik.

Bimal dd ima fabrike za proizvodnju jestivog ulja u Brčkom i Somboru i godišnje plasira 250 000 tona poluproizvoda i proizvoda na domaćem tržištu, kao i na svojim tradicionalnim izvoznim tržištima Turske, Izraela, Palestine, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, navodi Bimal grupa.

I dodaje da je u fabrici u Somboru proizvodnja finalnih proizvoda podignuta  na 200 tona dnevno.

BIMAL dd ranije je stekao neposrednu pojedinačnu kontrolu (84,07%) u fabrici stočne hrane Bečejka.

BIMAL grupa u sastavu je STUDEN & Holding čiji je predsednik bosansko – hercegovačko-austrijski biznismen Ilija Studen (Bihać, 1967). Firme u sastavu ovog Holdinga bave se preradom, trgovinom i distribucijom prehrambenih proizvoda kao što su šećer, jestiva ulja, uljarice, žitarice i kafa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com