E pa, Englezi se neće napiti na Mundijalu u Moskvi

Prodaja alkohola biće u Moskvi zabranjena dan pre i na dan održavanja utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu, koje počinje 14. juna utakmicom Rusija – Saudijska Arabija, pišu ruski mediji.

Biće zabranjena prodaja alkohola( Vidi: Ovo su ruski regioni u kojima se najviše pije)dva kilometra u prečniku oko moskovskih stadiona Lužnjiki i Otkritije arena, kao i dva kilometra u prečniku oko trga Vorobjovije gori, gde će biti održan festival navijača.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin je tu odluku doneo u skladu s ovlašćenjima koja su Ukazom predsednika Rusije o pojačanim merama bezbednosti data gradskim upravama 11 gradova u kojima će od 14. juna do 15. jula biti održano Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Zabrana se odnosi i na pivo zbog čega su pivari već protestovali, upozoravajući da će moskovska kasa štetovati oko dve milijarde rubalja poreza.Džaba.

Britanski list The Sun objavio je, za svaki slučaj, ozbiljne upute engleskim navijačima, koji će se ovog juna uputiti na Svetsko prvenstvo u fudbalu, a draga im je čašica.

Kako prenosi RT, list se pozvao na izvesnog Gorana Pilipovića koji ima turističku agenciju u Moskvi.

Detaljna uputstva su potrebna, objasnio je list, jer su Britanci „poznati po odsustvu svake kontrole kad je reč o pijenju“, dok su „Rusi poznati po svojoj ljubavi prema votki“, a to je „ubitačna kombinacija“, ocenjuje pomenuti Pilipović i savetuje Britancima da uz votku obavezno grickaju marinirane krastavce, salamu i sir.

Oni se upozoravaju da nikako ne mešaju votku s pivom, niti da ispijaju čašicu pre nego što Rusi završe zdravicu, jer je to uvreda koja se ne prašta.

Ako već popiju preko mere, Pilipović im savetuje da se leče poznatom ruskom čorbom – boršć, napravljenom od povrća.

A najbolje je, posavetovao je Engleze Pilipović, da se ne upuštaju u pijanku s Rusima jer „druga je to kultura pijenja“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com