Jedimo kod kuće: Mihalkov i Končalovski nisu tražili novac od Putina

Poznati ruski režiseri, braća Nikita Mihalkov i Andrej Končalovski nisu tražili od države ni rublje pomoći za otvaranje svog lanca brze hrane “Jedimo kod kuće”, ali će im država pomoći u prevazilaženju prepreka birokratske procedure, rekao je potpredsednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič, a prenosi TASS. Time je Dvorkovič demantovao prvobitne vesti da su režiseri od ruskog predsednika Vladimira Putina tražili da država njihov projekat podrži sa miljardu rubalja.

Ranije je bivši gradonačelnik Moskve Jurij Luškov izrazio spremnost da saradjuje isporukama zdrave hrane -jagnjetine, heljde, ovsa i pšenice – s budućim lancem Končalovskog. Partner ne bi mogao da bude rekao je Luškov (78), koji se sada bavi poljoprivredom u Kalinjingradskoj oblasti, “iz poznatih razloga” i ranijeg poslovnog razlaza sa Mihalkovim. Luškov je rekao da “Jedimo domaće” ne sme da bude konkurencija nego alternativa Mekdonaldsu, da mora da nudi zdravu domaću hranu po nižim cenama i da se širi u što više regiona Rusije jer je restoranterstvo isplativo samo “ako se stalno širi”.

Lanac restorana brze hrane “Jedimo kod kuće” trebalo bi, smatraju Mihalkov i Končalovski, da se odlično uklopi u akcije zamene uvoza domaćom poizvodnjom, što je cilj ruske države, i da stane na crtu američkom lancu brze hrane Mekdonalds. Režiseri planiraju otvaranje dve fabrike-kuhinje, 41 kafea i 91 prodajnog mesta. Izračunali su da im za uspeh projekta treba 971 milion rubalja i da će se isplatiti za 4 do 8 godina.

Grad Moskva je, u vreme gradonačelnikovanja Luškova pokušao sa otvaranjem lanca domaće hrane “Ruski bistro”, ali je taj lanac trajao od 1995. do 2005. godine, kada je zatvoren. Luškov i njegovi tadašnji saradnici smatraju da su se režiseri preračunali: za pokretanje projekta “Ruski bistro” bilo je pre 20 godina potrebno 2 miliona dolara, a vreme isplativosti ne može biti manje od 7 do 8 godina, nikako 4 kako planiraju Mihalkov i Končalovski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com