Kina: Uskoro u tanjirima juneće meso iz laboratorije

Sa rastom standarda, raste u Kini i potrošnja mesa. Sama Kina proizvodi dovoljno svinjskog mesa da zadovolji potrebe svoga stanovništva, ali juneće meso mora da nabavlja iz uvoza.

junetina

Tu je za sebe tržište našla jedna kinesko-korejska firma sa svojom proozvodnjom junećeg mesa u laboratoriji. Od 2016. godine ta će firma, piše Ziddojče cajtung, proizvoditi 100.000 embriona klonirane junadi i već tada će biti najveći proizvodjač junećeg mesa na taj kontroverzan način. Kinezi, za razliku valjda od Evropljana, nemaju ništa protiv kloniranog mesa u svom tanjiru, tvrdi nemački list.

Kineska Boyalife Group i njen korejski partner istraživački centar Sooam planiraju da proizvodnju povećaju na miliona primeraka ukoliko potražnja takav rast proizvodnje opravda. Dve firme maštaju o sjajnom kvalitetu mesa jer će na veštački način biti povećan sadržaj masti što će mu davati sočnost i ukus.

Da podsetimo, nedavno su SAD pvi put dopustile prodaju na svojoj teritoriji genetski modifikovanog lososa i to bez obaveze proizvodjača da ga posebno obeležava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com