Kina zabranila uvoz svinjskog i junećeg mesa iz Kanade

Kineske vladi su donele odluku, koja na snagu stupa odmah, da se zabrani uvoz svinjskog i junećeg mesa iz Kanade u Kinu.

Zabrana je izrečena jer je utvrdjeno da je u ishrani svinja i junadi korišćen u Kini zabranjeni dodatak stočnoj hrani Rectopamin.

U 188 slučajeva, saopštile su sanitarne vlasti u Pekingu, utvrdjeno je da je veterinarska dokumentacija uz svinjsko meso bila falsifikovana.

Mada je Kanada potvrdila da je sa nekim sertifikatima bilo problema i da su obavešteni kanadski istražni organi, Business Insider tvrdi da se radi o osveti Kineza za kanadsko savezništvo s SAD u aferi sa kompanijom Huawei, koja je počela hapšenjem kćeri osnivača te kompanije u Kanadi, a na zahtev Vašingtona.

Čak se tvrdi da je ovo upozorenje Evropi, takodje bliskom partneru SAD, „kako kineska strana može da bude nemilosrdna“.

Naime, samo u aprilu ove godine, Kanada je u Kinu izvezla 20% svog ukupnog izvoza svinjskog mesa i ova će zabrana biti težak udarac kanadskoj poljoprivredi.

Tim pre, kako su Ekonomske vesti već pisale, što Kina ove godine obara sve sve rekorde u uvozu svinjskog mesa. U čemu su velike šanse prepoznavane upravo za proizvodjače sa evropskog i američkog kontinenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com