Ko može da radi za Nikitu Mihalkova i Andreja Končalovskog

Rusko ministarstvo poljoprivrede odredilo je samo tri ruska proizvodjača povrća iz Moskovske i Kaluške oblasti koji  su kadri za odgovarajuće isporuke budućem ruskom fastfud-lancu „Jedimo kod kuće“  koji nameravaju da otvore poznati ruski režiseri, braća Nikita Mihalkov i Andrej Končalovski.

Njih dvojica svoj projekat razvijaju u tesnoj saradnji s ruskom državom, ali su demantovali informacije da od države očekuju i finansijsku podršku. Ideju Mihalkova i Končalovskog preporučio je na razmatranje državnoj Sberbanci i državnim fondovima za podršku preduzetništvu potpredsednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič, ali, kako piše list Vedomosti, oni nisu pohitali da se u taj projekat upuste.

”Kako su se uverile Vedomosti dvojici režisera najbolje idu projekti koji se finansiraju državnim parama, velikih uspeha u privatnom biznisu oni nisu imali“, piše ruski list.

Navodi se primer propale „Moje banke“, osnivača Gleba Fetisova, u kojoj je Mihalkov bio jedan od najvećih ulagača, pa sledstveno tome i gubitnika. Držao je pare u toj, 181. banci u Rusiji, iz prijateljskih razloga.

Mihalkov-Končalovski nameravaju da otvore dve fabrike-kuhinje, 41 kafe i 91 prodajno mesto za fastfud hranu i garantuju da će u ponudi biti najmanje 30-40 odsto regionalnih proizvoda. Krenuće od Moskovske i Kaluške oblasti i nameravaju da se prošire po celoj Rusiji. Računaju da će ih ta investicija koštati 971,8 miliona rubalja.

Grad Moskva je u vreme gradonačelnikovanja Jurija Luškova imao sličan projekat „Ruski kafe“ koji je u medjuvremenu ugašen. Luškov, koji se sada bavi pojoprivredom, izjavio je da bi rado saradjivao s Končalovskim. Sa Mihalkovim je u svadji.

Uostalom, rekao je Mihalkov, to i jeste ideja njegovog brata kojoj se on priključio pošto su dva njegova filma o propasti ruskih poljoprivrednih gazdinstava izazvala ogromno interesovanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com