Rusija nemilosrdna: Embargo na ukrajinsku hranu

Ukrajina će 1. januara sledeće godine biti uvrštena na listu država kojima je zabranjen izvoz hrane u Rusiju.

A worker uses a bulldozer to crush crates of peaches outside the city of Novozybkov, about 600 km from Moscow, on August 7, 2015. Russian officials on August 6 steamrollered tonnes of cheese as they began a  controversial drive to destroy Western food smuggled into the crisis-hit country despite a public outcry. President Vladimir Putin last week signed a decree ordering the trashing of all food -- from gourmet cheeses to fruit and vegetables -- that breaches a year-old embargo on Western imports imposed in retaliation to sanctions over the Ukraine crisis. AFP PHOTO / ONLINER.BY

To je izjavio ministar privrednog razvoja Rusije, Aleksej Uljukajev komentarišući stupanje na snagu Sporazuma o pridruživanju između Evropske unije i Ukrajine.
Uljukajev je objasnio da će takozvani prehrambeni embargo Ukrajini biti uveden kako bi se rusko tržište zaštitilo od mogućeg reeksporta proizvoda iz EU.
Takozvani prehrambeni embargo Rusija uvodi državama koje su podržale sankcije EU protiv Rusije, a zbog pripajanja Krima.
Pored prehrambenog embarga, Ukrajina će biti i izbačena iz zone slobodne trgovine Zajednice nezavisnih država. To znači da će na izvoz mnogih drugih ukrajinskih proizvoda u Rusiju biti nametnuta carinska taksa.
Podsetimo, EU je nedavno apelovala na Rusiju da ne uvodi prehrambeni embargo u Ukrajini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com