Severna Koreja: Preti nam glad, spremite se da jedete korenje

Lider Severne Koreje Kim Džong Un upozorio je građane da toj zemlji možda opet preti glad i da treba da se pripreme da „žvaću“ korenje, dok ih je vlada pozvala da dok budu umirali od gladi za to ne krive „vrhovnog vođu“, prenose Nezavisne novine.
Severna Koreja
„Čak i ako odustanemo od svojih života, trebalo bi da nastavimo da pokazujemo lojalnost našem lideru Kim Džong Unu do kraja naših života“, navela je vlada, a preneo Dejli mejl pozivajući se na Telegraf.
Građani Severne Koreje su, putem državnih medija, obavešteni da se pripreme na još jedan „naporni marš“ što je termin koji se koristi kada se opisuje velika četvorogodišnja glad, koja je u Severnoj Koreji vladala 90-tih godina prošlog veka.
Upozorenje je stiglo nakon što se Kina odlučila na uvođenje novih, oštrijih sankcija Severnoj Koreji zbog izvođenja nukleranih proba i lansiranja rakete.
„Put revolucije je dug i naporan. Možda ćemo morati da krenemo napornim maršem tokom kojeg ćemo morati ponovo da žvaćemo korenje biljaka“, navodi se u uvodniku lista Rodong Šinmun.
Oko 3,5 miliona građana Sjeverne Koreje umrlo je od gladi u periodu između 1994. i 1998. godine, koji je poznat kao „naporni marš“.
Reč „glad“ bila je tada zabranjena jer je ukazivala da je vlada te zemlje na čelu sa Kim Il Sungom izneverlila svoj narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com