Raskid ugovora za putare koji ne poštuju rokove

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas preduzećima koja rade na rehabilitaciji puteva i unapređenju bezbednosti u saobraćaju, a ne poštuju dogovor, da će ugovori sa njima biti raskinuti.

ZM

Mihajlović je na sastanku sa čelnicima JP „Putevi Srbije“ zatražila da se izda poslednje upozorenje izvođačima i projektantima angažovanim na projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, da su dužni da poštuju ugovorene rokove.

Svi zajedno, od Ministarstva, preko „Puteva Srbije“ do svih izvođača i projektanata‎, moramo da učinimo sve da se i u novoj građevinskoj sezoni, ponove dobri rezultati iz 2015. godine, kada je izgrađeno više od 100 kilometara autoputeva i obnovljeno približno 120 kilometara ostalih puteva, naglasila je ona.

Rok za rehabilitaciju deset do sada ugovorenih deonica, ukupne dužine 192 kilometra, ističe 30. juna ove godine, a vrednost poslova na projektovanju i rehabilitaciji iznosi više od 68 miliona evra.

Plan JP „Putevi Srbije“ je da u toku 2016. godine bude završeno projektovanje na još 11 deonica ukupne dužine 260 kilometara.

Projekat rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, vredan 400 miliona evra, traje četiri godine i realizuje se uz finansijsku podršku Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, a deo sredstava obezbeđen je iz budžeta Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com