Aleksandra Trusova :Svi imaju zlato sem mene, gde je mama!

„Svi imaju zlatnu medalju! Svi! Samo ja nemam. Mrzim ovaj sport! Nikad više neću izaći na led“, vikala je kroz suze 17-godišnja ruska klizačica Aleksandra Trusova, po okončanju pojedinačnog takmičenja u umetničkom klizanju za žene na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

„Vi ste sve znali“, rekla je treneru.

Više od njenog lica, govorile su njene ruke koje su se, u pozadini, grčile pred kamerama fokusiranim na slom njene timske koleginice Kamile Valijeve, koja je neočekivano ostala bez bilo koje medalje.

Aleksandra Trusova je danas  tokom slobodnog programa izvela pet četvorostrukih skokova. To je bilo neverovatno, ali dovoljno  „samo“ za srebrnu medalju.

Emotivni slom Valijeve, bio je okidač – nad svojim osećanjima izvezbanu kontrolu je izgubila i Trusova.

Ona je kasnije na konferenciji za štampu ponovo svoja osećanja stavila pod kontrolu, ali je objasnila da tri godine nije osvojila nijedno takmičenje, da je uverila sebe da će joj to poći za rukom kad izvede sve četvorostruke skokove, izvela je – i opet nije uspela. Rekla je i opet se rasplakala.

„Nisam ja kriva što me prate kamere. Molila sam da me puste da odem… A zašto plačem? Jednostavno. Ovde sam tri nedelje, bez mame, bez psa. Zato i plačem“, rekla je Aleksandra prema ruskoj МатчТВ.

Aleksandra Trusova je 2018.godine kao 13 – godišnja devojčica ušla u istoriju : prva je žena koja je na jednom zvaničnom takmičenju(Svetskom prvenstvu za juniore) izvela dva četvorostruka skoka, četvorostruki salhof i četvorostruki tulup.

Njen tadašnji trener Aleksandar Željeznjak Aleksandru je tada opisao ovako :

„Strašna marljivost i izdržljivost. Kod nje kao da se unutra nalazi nepresušna baterija, ona se apsolutno ne umara…Nije ni fizički razvijena u skladu sa svojim godinama:njeni mišići rade kao mišići odraslog čoveka“.

A glavni mišić srce – isto?

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com