Lukašenko : Si Djinping će danas ili sutra imati izjavu o Ukrajini

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko dao je intervju kineskoj agenciji Hsinhua i Medijakorporaciji Kine i u njemu najavio izjavu ili govor kineskog predsednika Si Djinpinga povodom konflikta u Ukrajini.

Podvlačeći da se danas nijedno pitanje u svetu ne može rešavati bez Kine, Lukašenko je, kako prenosi beloruska agencija BelTa, rekao :

“ Kina je postala globalna država sa svojom globalnom politikom. Ja znam, danas ili sutra, Si Djinping će izaći sa izjavom ili govorom povodom konflikta u Ukrajini. Molim da se obrati pažnja da je to neobičan korak za kinesku politiku. Kinezi su uvek uredni, obazrivi. Tamo gde ne treba, oni ne idu. Ako oni smatraju da to neće dati željenog, očekivanog rezultata, oni neće ići u tom pravcu“, rekao je Lukašenko.

„Dakle, ako je Kina odlučila da objavi svoju poziciju na taj način, iz usta visokog rukovodioca,Si Djinpinga, to će imati ozbiljne posledice. I ako tu poruky, iz usta lidera Kine, ne budu čuli oni kojima je upućena,to će imati ozbiljne posledice. Zato ja, istrčavam napred, i savetujem onima, kojima reči Si Dinpinga budu upućene, da ih uzmu za ozbiljan glas u ime mira u ovom regionu“, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko za kineske medije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com