Elon Mask okrivio Viktoriju Nuland za rat u Ukrajini

„Niko nije podsticao taj rat više nego [Viktorija] Nuland“, napisao je na svom Twitter nalogu u sredu američki milijarder i pronalazač Elon Mask prenosi uz odlučno nezadovoljstvo i citate nezadovoljnih tviteraša američko izdanje The street.

Mask od samog početka ukazuje na besmislenost, pogubnost i globalne rizike rata u Ukrajini i traži rešenja kojima bi se taj sukob okončao, a sada je imenovao i krivca za njegovo izbijanje.

Suprotno zapadnom majnstrimu, i uprkos njemu, to nije ruski predsednik Vladimir Putin niti bilo ko drugi na ruskoj ili ukrajinskoj strani.

Nego, po oceni Maska, američki državni podsekretar za politička pitanja Viktorija Nuland!

Izdanje The street tvrdi da je sve počelo kad je kanadski psiholog Dzordan Peterson podelio s tviterašima jedan članak iz Njsvika, u kome je ruski novinar Igor Korotčenko tvrdio na državnoj televiziji da su SAD objavile rat njegovoj zemlji. On je kritikovao američku administraciju zbog podrške Ukrajini da napadne Krimsko poluostrvo,koje je Rusija anektirala 2014.godine.

The street nastavlja : u istom članku, Viktorija Nuland je dala da se zna da SAD podržavaju ukrajinske napade na vojne ciljeve na Krimu.

„Što god da Ukrajinci odluče u vezi sa Krimom, u smislu gde odluče da se bore itd, Ukrajina neće biti sigurna sve dok Krim nije najmanje, najmanje, demilitarizovan“, rekla je Nuland u Karnevijevoj zadužbini za svetski mir u Vašingtonu.

Njenu izjavu je Mask ocenio kao huškanje na rat i zaključio kao u uvodu ovog teksta :

„Niko nije podsticao ovaj rat više nego Nuland“.

Inače, aktivnost Viktorije Nuland u Ukrajini niti je počela niti završila citatima koje ovom prilikom preuzima The street.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com