Moskva o razgovoru Si – Zelenski : Nije problem u nedostatku dobrih planova

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova pozdravila je spremnost kineske strane da uloži napore za početak pregovaračkog procesa u ukrajinskoj krizi.

Komentarišući telefonski razgovor kineskog predsednika Si Djinpinga i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, ona je u sredu dalje rekla :

„Vidimo široku saglasnost našeg principijelnog pristupa i  stavova koje je Ministarstvo  inostranih poslova Kine objavilo 24.februara ove godine u odgovarajućem dokumentu. Uporedo s tim, pretpostavljamo da problem nije u nedostatku dobrih planova. Zasad kijevski režim demonstrira neprihvatanje bilo koje zdrave inicijative usmerene da političko – diplomatsko rešavanje ukrajinske krize, a eventualni pristanak na pregovore uslovljava ultimatumima sa očito nerealnim zahtevima“.

„Ukrajinske vlasti i njihovi zapadni tutori već su demonstrirali svoje mogućnosti u ometanju mirovnih inicijativa. Prema njihivom sopstvenom priznanju, Minski sporazumi bili su potrebni samo radi dobijanja na vremenu i jačanja ofanzivnog potencijala. U proleće 2022.godine, praktivno okončani mirovni pregovori, do kojih je došlo na predlog Kijeva, bili su iznenada sa njegove strane odbačeni. V. Zelenski je čak zakonom zabranio bilo kakve pregovore sa predsednikom Ruske Federacije V. V. Putinom. Na taj način,  bilo kakvi pozivi na mir teško da mogu biti adekvatno primljeni od strane marioneta, kojima se upravlja iz Vašingtona“, zaključila je Zaharova, prema saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com