Nensi Pelosi od detinjstva putuje u Kinu – tunelom

Kineske balističke rakete prvi put su preletele preko Tajvana, a u Vašingtonu su ocenili da je reakcije Pekinga na uinat posetu Nensi Pelosi (82) Tajvanu sasvim u skladu sa očekivanjima.

Sama spikerka Predstavničkog doma američkog Kongresa posledice svoje   posete po američko – kineske odnose objasnila je romantično-bizarnom pričom iz detinjstva.

„Kad sam bila mala devojčica, na plaži su mi rekli da ako kopam jamu dovoljno duboko, mogu stići do Kine. Znači mi u Vašingtonu smo uvek osećali vezu s Pekingom“, rekla je ona, što uz burnu reakciju tviteraša prenosi RIA Novosti.

Nadu da će na novembarskim medjuizborima za američki Kongres, republikanci osvojiti većinu i tako „završiti s ludom Nensi Pelosi“ izrazio je bivši američki predsednik Donald Tramp.

„Šta je ovo dodjavola! Šta je ona radila na Tajvanu?, zapitao se Tramp i ocenio da je putovanje Pelosi“ poslužilo kao opravdanje“ za akcije Kine.

„Kina i Tajvan su sledeći. Prosto pratite to što se dešava, a to se dešava pred vašim očima. Kako je glupo što se ona tamo uputima“, rekao je Tramp.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com