Rekordna prodaja automobila u Kini!

U novembru je prodaja putničkih automobila u Kini porasla za 23,7 odsto. U tom je mesecu prodato za ovu godinu rekordnih 2.196.800 automobila, objavio je Autostat.

A woman rides a bicycle past a row of new cars for sale at a car market in Bejing on May 16, 2012. A slew of bleak data has raised fears China's economy is cooling faster than previously thought, but analysts say Beijing has only limited means to prevent a politically damaging slowdown. AFP PHOTO / LIU JIN        (Photo credit should read LIU JIN/AFP/GettyImages)

Ovakav rast, na tržištu koje je tokom ove godine uglavnom stagniralo, ima da zahvali merama Vlade Kine – za period od 1. oktobra ove godine do 31. decembra 2016. godine porez na promet automobila sa 1,6-litarskim motorom je prepolovljen i iznosi 5 odsto. Ova katergorija putničkih automobila uobičajeno čini oko 60 odsto svih prodaja automobila u Kini, a udeo joj je u novembru porastao na 71 odsto.
Tokom prvih 11 meseci ove godine, saopštilo je Kinesko udruženje proizvodjača automobila, u toj zemlji je prodato 18.681.300 automobila što je rast od 3,9 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com