Ruža Ćirković :Železnička stanica ZLATIBOR!

UKINUTI ILI UREDITI : Javno preduzeće „Srbija voz“ nas ovih dana obaveštava da je jako zabrinuto za svoju imovinu na pruzi Beograd – Novi Sad, na kojoj su se na vozove okomili vandali.

Dodaje se da „država ulaže velika sredstva u modernizaciju celokupnog železničkog sektora“ i da su Zakonom o železnici za uništenje, oštećenje ili kradju železničke infrastrukture“ predvidjene kazne od tri meseca do čak 8 godina zatvora.

Kažnjavanjem vandala će se, verujemo, pozabaviti nadležni državni organi.

A železnica bi, dok vandale ne stigne ruka pravde, mogla da ih kazni snagom primera i pokaže kako sama brine o svojoj/našoj imovini i velikim sredstvima koja se ulažu ne samo u železnicu.

I da bivšu železničku stanicu Semegnjevo pompezno preimenovanu u ZLATIBOR ili ukine ili privede elementarnoj higijeni i bar konzervira.

Budući da bivša železnička stanica Semegnjevo pompezno preimenovana u ZLATIBOR, suprotno najboljim namerama, turizmu na Zlatiboru može samo ozbiljno da šteti.

Jer, stanica je aktivna, a stanična zgrada, koja, ako se dovoljno izmaknete, izgleda čisto privlačno – nije.

Turista, koji se odluči da vozom stigne na Zlatibor, u susretu sa zgradom železničke stanice Zlatibor – temeljno polupanom i pretvorenom u deponiju smeća, može doći samo na jednu ideju, da pobegne glavom bez obzira.

Oko neaktivne, polupane i prljave stanične zgrade, o kojoj treba da brine železnica, na sve strane puca Park prirode Zlatibor, naime Zlatibor kakav ne poznaju oni što ne mrdaju iz njegovog centra.

Parkom prirode Zlatibor upravlja drugo Javno preduzeće „Srbijašume“.Detaljna tabla, koju je postavilo to preduzeće, preporučuje šetnju Planinarskom stazom broj 20 „Semegnjevo -Lupoglav“ smerom kretanja :Železnička stanica Zlatibor – Planinica – Vrh Lupoglav,  Crkva brvnara u Semegnjevu – Vrh Divizbor – Zaseok Džambasi – Železnička stanica Zlatibor, ukupno 13,3 kilometara. Poštujte svoje mogućnosti.

Mnogi se žale kako po Zlatiboru nema dovoljno klupa, da šetač predahne kad se preceni, e u Parku prirode Zlatibor baš i nema šetača, ali klupa – ima. I da se predahne i da se zakloni, od sunca i kiše.

VOZ JE SUPER… JOŠ DA VOZI : Ko je mogao kamenicama da nasrne na voz, koji vozi 200 kilometara na sat, ne mogu da budem pametna. Čak ni imajući u vidu Srbiju i teško, večito tursko nasledje 🙃.

Nije vrag da zato voz, koji vozi od Beograda do Zlatibora, ne prelazi 50, ni po koju cenu. Da ne iritira vandale?

Ko se žali na tu brzinu, požali već pri povratku sa Zlatibora. Tu je voz usporavao i do samo 19 kilometara na sat, a pred Barajevom se na otvorenoj pruzi odmarao ceo sat. Jedan se putnik – čudak peške vratio do prethodne stanice, obavio neki poslić i stigao na voz. Stvarno vam kažem.A redovniji putnici od mene tvrde da je tako – redovno.

Ima li smisla pitanje : koliko je bezbedna pruga kojom voz ne sme da vozi brže od 30 kilometara na sat, a tek 19?

Inače, voz koji vozi na relaciji Beograd – Zlatibor (zadnja stanica Prijepolje) besprekorno je čist, kondukteri su u lepim, urednim uniformama, na displeju non-stop informacije, na primer : 18.26, 23 stepena, 19km/ha.

Erkondišn besprekorno radi, kartu mogu da kupe i krupnije kuce.

Svaki čas vas ljubazan ženski glas obaveštava da je voz pod video nadzorom i da je pušenje zabranjeno, a kad voz zastane na pruzi sat vremena, niko vam se ne obraća , kao da se ne valja.

Putnike su, doduše, pripustili napolje, da slobodno protegnu noge, a bilo je i kamenja koliko hoćeš, kao oko svake pruge… I stvarno nikom nije palo na pamet… Pa ti budi pametan. Voli narod 19 kilometara na sat, klaj-klaj, pa Evropa neka pričeka, ako joj se nekud slučajno ne žuri…

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com