Abazović : Deblji kraj ili Milu ili meni!

Crnogorski premijer Dritan Abazović, čijoj vladi je prošle noći izglasano nepoverenje, izjavio je da se u Crnoj Gori radi političkom obračunu čiji epilog će biti kraj političke karijere ili njegove ili crnogorskog predsednika Mila Djukanovića.

„Ovo je politički obračun u kom neko mora da izvuče deblji kraj. S obzirom da sam mnogo politički slabiji, finansijski neuporedivo – to su svjetovi, ljudi iz podzemlja koje ja nemam, a on ima, mediji koje ja nemam, a on ima – vjerovatno se pobjednik možda unaprijed zna. Ali to je znači da ako sam doprinio samo malo, da neko drugi neće uzeti baklju i upaliti svjetlo u potpunosti“, rekao je Abazović.

On je medju ključne aktere političkog života u Crnoj Gori stupio posle parlamentarnih izbora održanih 30.avgusta 2020.godine na kojima je koalicija „Crno na bijelo“, čiji je on lider osvojila 4 od ukupno 81 poslaničkog mesta u Skupštini Crne Gore i postala deo vladajuće koalicije sastavljene od 16 stranaka okupljenih u tri koalicije :“Za budućnost Crne Gore“ (27 poslanika), „Mir je naša nacija“ (10 poslaničkih mesta) i „Crno na bijelo“ (4).

Sa četiri osvojena poslanička mesta,  Dritan Abazović je postao potpredsednik navodno ekspertske 42.crnogorske vlade premijera Zdravka Krivokapića, a pošto je njegova inicijativa za smenu te vlade 4.februara 2022.godine dobila podršku Demokratske partije  socijalista i drugih opozicionih stranaka, Abazović je postao i premijer 43.crnogorske vlade kojoj je prošle noći izglasano nepoverenje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com