Američki predsednik zapretio intervencijom vojske na celoj teritoriji SAD

SAD su vojno intervenisale mnogo gde u svetu, pozivajući se na kršenje ljudskih prava, da li ih aktuelni dogadjaji potvrdjuju kao pozvane da o stanju ljudskih prava sude, takvo pitanje upućeno je javno iz Pekinga, Teherana, Moskve…

Širom Amerike od prošlog utorka traju protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda do koje je došlo tokom policijske intervencije u Mineapolisu. Protesti su prerasli u nasilne, rušilačke i pljačkaške.

Prema danas objavljenim rezultatima zvanične obdukcije, Flojd je umro usled gušenja. Za njegovu smrt je osumnjičen i uhapšen policajac koji mu je, prilikom hapšenja, nogom stajao na vratu.

Američkom predsedniku Donaldu Trampu mediji širom sveta oštro zameraju što, tokom ovih nemira, uopšte ne pominje američke probleme s rasizmom i policijskim nasiljem, nego se koncentrisao na traženje i eliminisanje krivaca za aktuelne nemire.

“Ako neki grad ili savezna država odbije da preuzme potrebne korake kako bi zaštitila život i imovinu svojih stanovnika, ja ću angažovati vojsku SAD i problem brzo umesto njih rešiti”, poručio je američki predsednik, a prenose mediji širom sveta.

On je ocenio da su SAD “u kandžama profesionalnih anarhista, nasilnih mafijaša, piromana, pljačkaša, kriminalac, pobunjenika, Antife i drugih”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com