Tužio Putina jer ga je smenio, ročište 30. juna

Bivši gubernator Republike Čuvašije Mihail Ignatijev podneo je Vrhovnom sudu Rusije tužbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina jer ga je, Ignatijev smatra neosnovano, smenio s te funkcije.

Ignatijev je bio na čelu Čuvašije 10 godina, sad se tvrdi da je bio sklon incidentima i ranije, ali kad je izjavio da piša na novinare, koji kritikuju vlast, spasa mu nije bilo.

Snimili su ga zatim kako visoko drži ključeve novih službenih kola i primorava saradnika Ministarstva za vanredne situacije na trgu u  glavnom gradu Čuvašije Čeboksariju da podskakuje da bi ih dohvatio.

Džaba je Ignatijev uveravao da je s onim što je podskakivao za ključevima prijatelj i tako se oni prijateljski šale, džaba je ovaj to potvrdio, ministar za vanredne situacije Rusije se zgranuo, „Jedinstvena Rusija“ je Ignatijeva  ekspresno izbacila iz svojih redova i – ruski predsednik ga  je smenio zbog „gubitka poverenja“.

“Ne komentarišem to. Neka sud radi ono što smatra za potrebno”, rekao je Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika. On je rekao da je Kremlj o tužbi saznao iz medija i nije dao odgovor ko će Putina predstavljati na sudu.

U Čuvašiji su na upit ruskih medija rekli da imaju važnija posla: “Mi živimo u pravnoj državi gde svako ima pravo da se obrati sudu. O osnovanosti tužbe odlučuje sud”, saopštila je pres služba vd gubernatora Čuvašije.

Komersant je, medjutim, objavio da je Ignatijev već nekoliko nedelja u bolnici sa teškom pneumonijom!

Inače, Vladimiru Putinu je baš krenulo. Ruski komičar Maksim Galkin, suprug legende ruske estrade Ale Pugačove, napravio je video – parodiju na razgovor Putina sa gradonačelnikom Moskve Sergejom Sobjanjinim o puštanju Moskovljana iz karantina. Jako zapaženu parodiju.

One thought on “Tužio Putina jer ga je smenio, ročište 30. juna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com