Ankete: Zelenski i Porošenko u drugom krugu

Prema rezultatima čak četiri egzitpula, u prvom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini pobedio je glumac i komičar Vladimir Zelenski (41), ali dobijeni broj glasova nije mu dovoljan da ukrajinski predsednik postane u prvom krugu.

On će se, takodje su saglasna sva četiri egzitpula, u drugom krugu 21. aprila suočiti s aktuelnim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

Prema anketi kojom je obuhvaćeno 18.000 birača, koji su danas glasali, Zelenski je dobio 30,4% glasova, Porošenko 17,8% glasova.

Julija Timošenko dobila je 14,2% a Jurij Bojko 9,8% glasova.

Anketu su obavili Ukrajinski centar ekonomskih i političkih istraživanja „Aleksandar Razumkov“, fond Demokratska inicijativa „Iljko Kučeriv“ i Kijevski medjunarodni institut sociologije.

Sa malim razlikama, iste rezultate dobile su i ostale tri ankete.

Tokom popodneva se pronela informacija da Zelenski ulazi u pregovore s Julijom Timošenko o zajedničkom nastupu protiv Porošenka. Zelenski je te glasine odmah odlučno demantovao.

Ali ako misli pobediti, glasovi pristalica Julije Timošenko su mu sada svakako potrebni.

Zelenski se u Ukrajini proslavio ulogom srednjoškolskog profesora Golobradog u seriji „Sluga naroda“. Tu je ulogu glumio i u predizbornoj kampanji pod sloganom „Postaću predsednik, a ostaću čovek“. Ukrajincima ne samo da se svidelo, nego su mu i poverovali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com