Otvoren Muzej istorije prostitucije!

Ali nije ni u Amsterdamu ni na pariskom Pigalu: Muzej istorije prostitucije otvoren je u Moskvi, u umetničkom srcu ruske prestonice – na Arbatu.

Autor Valerij Pereverzov je eksponate muzeja smestio u toalete, ali taj otklon prema profesiji zabranjenoj u Rusiji nije bio dovoljan da ceo slučaj kao komičan dožive državni poslenici u kulturi.

„Muzej veze nema sa kulturom, više veze ima s istorijom, možda, sa sanitarijama, medicinom, ali ne s kulturom”, rekla je za RIA Novosti zamenica predsednika Odbora za kulturu Državne dume Jelena Drapeko.

„Naravno da je taj muzej privatni, al to uopšte nije muzej”, rekla je ona i dodala da se muzejem smatra institucija u kojoj su izloženi eksponati registrovani u muzejskom fondu države.

Bure je bilo i na društvenim mrežama i nisu se baš svi nasmejali režimu rada muzeja punom asocijacija. Plaćanje je na sat, a iznos zavisi i od toga da li se traži kompletna usluga, sa vodičem kroz naivnom smrtniku i nepoznate eksponate, ili je posetilac za posetu na brzaka i oslonac na sopstvene snage.

Svi se vodiči mogu slobodno pogledati, rekao je autor, a slogan je: „Veličina nije važna“.

Ima onih koje je potreslo i samo mesto na kome je smešten Muzej, a sam autor se slaže da njegovi eksponati ne bi trebalo da ostanu na Arbatu.

Mesto im je u Tretjakovskoj galeriji, uveren je on. A posle njegove izjave, bezbednost u čuvenoj Tretjakovki mora biti podignuta na još viši nivo. Ako će to pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com