ASNS: Sve je montirano

Potpredsednik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata (ASNS) i glavni poverenik ASNS-a u Železari Smederevo Saša Čolić izjavio je za Ekonomske Vesti da nikad nije tražio da se njemu i ostalim predstavnicima sindikata poveća plata.

železara

„Sve je montirano. Ja imam dokaze da mi je zarada manja za 50 odsto, a ovde se priča o duplo većoj od one koju sam imao. Imam dokaze da mi je zarada u ovom momentu manja za 50 odsto od one koju sam imao pre mesec dana, u vreme kada je pominjano da tražimo duplo veće zarade. Tvrdim da to nije tačno. Nisam tražio, niti sam učestvovao u razgovorima o povećanju zarada. Stim da u ovom momentu mogu da dam jasan i nedvosmislen dokaz da mi je zarada koju ću ostvariti u julu mesecu upola manja od one koju sam imao u junu“, rekao je Čolić.

On je istakao da prema Zakonu o radu zarada predstavnika sindikata ne može biti veća od one koju je ostvario u poslednjih 12 meseci.

Ključni čovek stranog menadžmenta u Železari Smederevo Peter Kamaraš uputio je more pisama i dokumenata na adrese mnogih novinara među kojima je i pismo koje mu je uputio ministar privrede Željko Sertić sa nalogom da sklopi ugovor o radu i da plate pojedinim članovima sindikata „neprihvatljivog iznosa“.

„Ja stvarno ne znam da li je tačno to što je napisano, ja to nisam video“, zaključio je Čolić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com