Avion ubica opet leti?

Petnaest meseci pošto je prizemljen, u ponedeljak u 16.55 sati po Griniču, ponovo je sa Boingovog terena u Sijetlu poleteo avion 737 Max 7, registarski broj N7201S, koji će ostati upamćen po dve katastrofalne nesreće u kojima je život izgubilo 346 ljudi.

Kako je izvestio Biznis insajder, Američka agencija za civilni avio-saobraćaj odobrila je test letove aviona, pošto je kompanija Boing na njemu otklonila nedostatke ne samo u kompjuterskom sistemu.

Jučerašnji let, pri kome su u avionu bili test piloti Boinga i Američke agencije za civilni avio-saobraćaj kao i nadležni za davanje dozvola, obuhvatio je dva izletanja i dva sletanja. Avion se sa Medjunarodnog aerodroma Grant County u Mozes lejku, Vašington, prizemljio u Sijetlu u 21.15 sat po Griniču, izvestio je fotoreporter AFP-a.

Tokom ove nedelje biće obavljena još dva test leta.

Američka agencija za civilni vazdušni avio-saobraćaj saopštila je da su ovi test letovi samo početak procesa provere ovog aviona, ključnog izvora prihoda Boinga, i da mu neće dati dozvolu za ponovni let dok se ne uveri u njegovu potpunu sigurnost.

Sada se postavlja pitanje da li će regulatorna tela ostalih država verovati oceni Američke agencije za civilni avio-saobraćaj budući da je njena dokazana šlampavost u brizi za sigurnost putnika i deljenju dozvola u smrt odvela 346 ljudi, budući da ne samo da skandalozni avion nije prizemljila posle prve nesreće, nego je odluku o prizemljenju medju poslednjima donela i pošto je druga nesreća odnela 157 života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com