Plenković: “Za dom spremni” ne, sem u malim slučajevima

Šefovi dve stranke sa najvećim izgledima na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 5. jula, večeras su odgovarali na pitanje šta misle o ustaškom pozdravu “Za dom spremni”, pa je Davor Bernardić (SDP) rekao da bi ga zabranio zakonom, a Andrej Plenković (HDZ) da mu nije mesto u javnom prostoru „osim u tim malim slučajevima“.

“Mi bi to zabranili zakonom. Zamislite da imate pozdrav Sieg Heil u Njemačkoj. Ja kao dijete branitelja, ne želim dopustiti da mi fašistički pozdrav oskrvnjuje sjećanje na Domovinski rat. Taj pozdrav odgovara Srbiji, svima koji nas tim pozdravom tuku. Plenković je de facto legalizirao taj pozdrav”, rekao je Bernardić.

„Sjetimo se 2001. i 2002. godine. Tada je premijer bio Račan. Tada pomoćnik ministra legalizira grb jedne udruge HOS-a u Zagrebu. I legalizira taj pozdrav. SDP je taj koji je legalizirao ‘Za dom spremni’. Ja sam protiv tog pozdrava kao što je cijeli HDZ. Prema našem pravnom poretku, njemu nema mjesta u javnom prostoru. Osim u tim malim slučajevima. Milanović je rekao da bi bacio ploču s imenima poginulih branitelja. Ja mislim da je svaka zabrana suvišna”, rekao je Plenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com