Beogradska ulica u Zemunu: Biser u bedi

Ovo je Beogradska ulica u Zemunu. Mnogo rizikujemo, ali s razlogom, kad kažemo: ulica sa lepim potencijalom.

Njome svakog dana, a naročito subotom i nedeljom, hrle hiljade Zemunaca, Novobeogradjana i stanovnika ostalih beogradskih opština do Zemunske pijace, jedne od bolje snabdevenih u glavnom gradu. Pri tome prolaze kroz nevidjeno  nadrealni prizor. Kamera Ekonomskih Vesti nije kadra da ga u svoj njegovoj punoći zabeleži i čitaocima dočara. Ali, o tom-potom.

Na samom kraju ulice, tik do Zemunske pijace, nalaze se dve kultne zemunske kafane Crveni rak i Crna mačka.

Ako već niste, recimo nekog utorka uveče. svratili do Crvenog raka ili tamo popili kaficu subotom pre podne, u povratku sa pijace, e stvarno ste mnogo propustili. Nadoknadite.

Ali ako je neko pri prvom susretu s dve kultne kafanice pomislio da je ceo potencijal  Beogradske ulice iskorišćen u istom stilu, pa vam nudi recimo prebiranje starih knjiga po malim knjižarama, proviranje prvih sunčevih zraka po bašticama sa dva-tri stola, second hand ponudu svake vrste ili tako nešto slično što bi bez sumnje palo na pamet upravi nekog drugog grada, izbezumiće se.

Beogradska ulica je tokom prepodnevnih sati, kad je Zemunci najviše koriste, izlog zapuštenosti i bede. Koja se prodaje. Second hand imitacija, na zemlji, na najniži ponižavajući način.

Da se na čelu opštine Zemun nalazi neka opoziciona stranka, ne bi se mogao izbeći, doduše malo nategnut zaključak da tu zapuštenost i bedu na tako vidnom mestu izlaže s naročitom namerom da napakosti gradskoj ili republičkoj vlasti. Ali naravno da nije takav slučaj. Ali delatnost koja cveta duž cele Beogradske ulice svakako izgleda organizovano i kontrolisano u svoj svojoj zapuštenosti i bedi. Samo nije jasno s kojom namerom i ciljem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com