Radulović: Poreska policija dužna da ispita poreklo imovine Siniše Malog

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pozvao je Poresku policiju da ispita navode portala KRIK, koji tvrdi da je gradnačelink Beograda Siniša Mali kupio 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju vredna pet miliona evra.

Sveti-Nikola-2

Saopštenje prenosim u celosti:

„Otkriće novinara da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, u vreme dok je bio savetnik Aleksandra Vučića, kupio 24 stana na bugarskom primorju, ne sme da ostane neistraženo samo zato što je Mali izjavio da je bio konsultant u poslu. Nigde u svetu konsultant ne potpisuje kupoprodajne ugovore, a javnosti su stavljena na uvid dokumenta sa potpisom Siniše Malog. Ugovore potpisuju direktori i ovlašćeni advokati. Očigledno je da je Siniša Mali mnogo više od konsultanta.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ poziva Poresku policiju da pokrene postupak protiv Siniše Malog, uzme izjavu od njega o kojim kupcima se radi, koje svojstvo je imao Siniša Mali u tim firmama i ko su vlasnici. Smatramo da je potrebno pokrenuti postupak ispitivanja porekla imovine protiv cele ove grupe u skladu sa važećim Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

U svaku pljačkašku privatizaciju umešane su razne ofšor firme, osnovane na egzotičnim ostrvima u vlasništvu naših građana. Tužilastvo i policija imaju podatke o tim firmama. Podsećamo da su svi građani bili u obavezi da Poreskoj upravi prijave svu imovinu koju imaju u inostranstvu. Poreska uprava mora da počne da koristi te podatke da bi proverila poreklo imovine.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva momentalnu ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog podataka iznetih u tekstu istraživačke novinarske mreže KRIK „Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju“.

Pitamo Aleksandra Vučića da li je znao da je Siniša Mali zastupao državu u privatizaciji Beopetrola, da se odmah posle prodaje Lukoilu tu i zaposlio, a da je, po izveštaju KRIK-a, upravo od bivšeg direktora Lukoila i partnera u prodaji Beopetrola, kupovao stanove u Bugarskoj. Da li premijer Vučić zna odakle dolazi novac njegovog bivšeg savetnika Siniše Malog?

Pitamo premijera i da li zna za druge ofšor kompanije svojih najbližih saradnika? Pitamo ga sada, da ne bude posle opet: falsifikovali im lične karte i pasoše.

Pitamo Aleksandra Vučića šta radi sa Nikolom „EMS bez diplome“ Petrovićem, Sinišom „doktor pod vodom“ Malim, Goranom „medijski mrak iz DIPOSa“ Veselinovićem, Nebojšom „doktor poligraf“ Stefanovićem, Zoranom „vazduplohov“ Babićem, Vladimirom „na krečenju sa Đukom“ Đukanovićem, „helikopter“ Gašićem, i da li je čuo za narodnu izreku „riba smrdi od glave ne od repa“.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com