BiH ministar se zahvalio Hrvatskoj što BiH imovinu daje u zakup

Ministar pravde BIH Josip Grubeša izjasnio je da „Hrvatska preduzima legalne radnje da bi zaštitila imovinu, a Bosna i Hercegovina će insistirati na zaštiti prava vlasništva“.

Grubeša (HDZ BiH) je to izjavio za vreme sastanka sa ministrom za državnu imovinu Hrvatske Goranom Marićem, a povodom javnog oglasa za davanje u zakup odmarališta u Hrvatskoj, na čije vlasništvo pravo polažu pravna lica iz BiH i Srbije.

Ranije se Grubeša zahvalio Hrvatskoj što je objavila ovakav poziv, u nadi da će tako problem i u BiH biti podignut na viši nivo jer „dok mi u BiH razgovaramo na koji ćemo se zakon pozvati, ko će sjesti, ko će šta tražiti, naša imovina se daje u zakup“.

On je, kako su informaciju agencije Fena preneli sarajevski mediji, ocenio da „ta imovina ne zaslužuje da bude u takvom stanju, jer je ruglo i izvor zaraze prema lokalnom stanovništvu“.

Grubeša je takodje zaključio: „To pripada BiH, samo je na nama da požurimo, da radimo, da dodjemo do vlasnika u BiH, kako bi se mogli zaključiti bilateralni sporazumi na pravnoj osnovi, da bi se ta imovina mogla nastaviti koristiti odnosno služiti stvarnim vlasnicima“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com