Hrvatski ministar za imovinu: Odmarališta nerešenog vlasničkog statusa

Hrvatski ministar za državnu imovinu Goran Marić (HDZ) izjavio je da je vlasnički status odmarališta iz sukcesije ponudjenih u zakup – nerešen.

„Ta odmarališta su neriješenih vlasničkih statusa, na njima su pravo korištenja imale pravne osobe iz bivše republike i bivše države. Ona su već trideset godina zapuštena, uništavana i trajno opasna za svoje okruženje”, rekao Marić za vreme sastanka sa Josipom Grubešom (HDZ BiH), ministrom pravde BiH, a citira sajt Ministarstva za državnu imovinu Hrvatske..

„Za razliku od Bosne i Hercegovine, Hrvatska preduzima samo legalne postupke za zaštitu imovine. Natječajima za zakup se ne utječe i ne prejudicira status vlasništva. Njima se stvara mogućnost da se ona obnovi, da joj se vrijednost sačuva i poveća. I tko god u budućnosti bude njezin legitimni vlasnik, imat će imovinu, obnovljenu i znatno vredniju”, rekao je Marić.

Neki dan objavljenim javnim pozivom u zakup se daju odmarališta na Jadranskom moru u Hrvatskoj na koja vlasničko pravo polažu pravna lica iz BiH i Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com