Bira se glavni lobista autoindustrije: Sigurno jedino da će biti političar!

Nemačka automobilska industrija je usred velike krize te branše ostala bez svog glavnog lobiste – predsednik Udruženja nemačke autoindustrije Berndhard Mates nije pokazao potreban politički instinkt, pa je nedavno morao da podnese ostavku.

Ko će i kakav treba da bude naslednik?

„To treba da bude neko iz politike, oko toga su firme saglasne, dva favorita su se izdvojila: Hildegard Miler (CDU) i Zigmar Gabrijel (SPD)“, piše Frankfurter algemajne cajtung. ”Politički instinkt imaju oboje, a to je važan kriterijum posle iskustva sa predsednikom Udruženja nemačke autoindustrije Berndhardom Matesom“.

Što se kompetentnosti tiče, Gabrijel (1959) je, za razliku od Milerove, nesporan: Kao premijer Donje Saksonija on je bio član Nadzornog odbora Folksvagena, bio je savezni ministar privrede i ministar inostranih poslova. Ali, piše FAZ, postavlja se pitanje da li bi funkcija predsednika Udruženja nemačke automobilske industrije za Gabrijela bila suviše veliki pad, kao i pitanje kolika bi autoindustriji bila korist od kontakata bivšeg šefa Socijaldemokratske partije, ukoliko ta partija uskoro više ne bude na vlasti?

Milerova (1967), u poredjenju s Gabrijelom, ima mnogo skromniju i političku biografiju (poslanik i državni sekretar) i iskustvo sa automobilskom industrijom – ostala je bez radnog mesta kad je postala nepotrebna uprava firme Innogy, u kojoj se srela s temom električnih automobila, a koja je sad deo kompanije Eon. Ali ima tu važnu prednost: Njoj je to mesto potrebno.

Šefovi u nemačkoj automobilskoj industriji ne bi rado videli ženu na čelu svoje glavne lobističke organizacije, ali ako bi je ipak prihvatili, to bi za Nemačku bio veliki preokret, ocenjuje FAZ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com