Godinu dana od prvog pada Boeing 737 Max: Niko nije ni optužen ni smenjen

U utorak se navršava godinu dana otkako je pao prvi avion tipa Boeing 737 Max i u smrt odneo 187 putnika i članova posade indonežanske kompanije Lion Air.

Tog dana će pred američkim Kongresom prvi put o okolnostima dva pada istog tipa Boeingovog aviona odgovarati šef te američke kompanije Denis Mulenberg. Svedočenje će trajati dva dana.

Iako su tokom poslednjih godinu dana, odmah po poletanju pala dva aviona tipa Boeing 737 Max i u smrt odvela 346 ljudi, do sada niko zbog toga nije odgovarao ni krivično ni moralno. Jedan je niži rukovodilac u Boeing-u podneo ostavku.

Umesto na uzroke dve strašne tragedije, rasprava je koncentrisana na pitanje štete, koju zbog martovske odluke o prizemljenju svih Boeing 737 Max trpi kompanija Boeing i rasprave o tome kad će tom avionu biti vraćena dozvola za let.

„Taj avion neće leteti dok 99,9% američke javnosti i kreatora američke politike ne budu ubedjeni da je apsolutno siguran”, rekao je republikanski senator Rodžer Viker, predsedavajući senatskim Komitetom za trgovinu, a prenosi Rojters.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com