BIRN : Gradonačelnik Šapić nije prijavio vilu u Trstu

BIRN je objavio svoje otkriće da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ima vilu u Opičini, elitnom kraju italijanskog grada Trsta, koju nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Pozivajući se na izvod iz italijanskog katastra, do koga su došle redakcije BIRNa i nedeljnika Vreme, BIRN tvrdi da je Šapić vilu kupio 2018.godine,dok je bio predsednik opštine Novi Beograd i platio je 820 000 evra.

Pre dva meseca, Skupština grada Beograda glasala je, na predlog stranaka Ujedinjeni, Moramo – Zajedno, DS i NS, o nepoverenju gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću. Predlog nije prihvaćen :od 110 odbornika glasalo je 45,a za izglasavanje nepoverenja nedovoljnih 44 odbornika.

Ujedinjeni, Moramo – Zajedno, DS i NS tvrdili su da Šapić više ne može da bude na čelu Beograda jer je zloupotrebio službeni položaj tako stoje počeo nadogradnju svog objekta na Bežanijskoj kosi, a da prethodno nije pribavio potrebne gradjevinske dozvole, nije obustavio radove na objektu čak i pošto mu je gradjevinska inspekcija naložila da to uradi i na kraju je, kao gradonačelnik Beograda, legalizovao taj objekat od 404 kvadrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com