Boing pokušao da izigra porodice žrtava

Šef Boinga Denis Mulenberg ostao je bez reči kad je tokom svedočenja pred Odborom za saobraćaj i infrastrukturu američkog Kongresa pitan o pravnim pokušajima njegove kompanije da izigra porodice žrtava, prenosi Biznis insajder izveštaj Rojtersa.

Kongresmen Peter de Fazio pozvao se na članak objavljen u Biznis insajderu juna ove godine u kome su advokati porodica žrtava iz aviona Boing 737 Max indonežanske kompanije Lion Air svedočili da Boing preduzima pravne radnje da sudjenje za obeštećenje iz SAD premesti u Indoneziju.

Pravni eksperti za materiju obeštećenja u ovakvim slučajevima za Biznis insajder su istom prilikom svedočili da bi vodjenje tih postupaka pred indonežanskim sudovima za porodice žrtava „zbog drugačije pravne kulture“, rekao je De Fazio, značilo da ne bi dobile ništa, dok bi pažnja usmerena na Boing bila mnogo manja.

Pokušaj je utoliko strašniji što je Boing u martu saopštio da je u pregovorima s porodicama žrtava.

Pitan da kaže da li je njegova kompanija pokušavala sporove da prebaci pred indonežanske sudove i da li to još pokušava, šef Boinga Denis Mulenberg je rekao da sa time nije bio u toku, pa ne zna.

Pošto mu je kongresmen De Fazio predočio razloge zbog kojih je njegova neuključenost u tako važnu operaciju neverovatna, Mulenburg je obećao da će se informisati kod advokata kompanije i obavestiti odbor pred kojim je svedočio.

U dve nesreće (oktobar 2018. i mart 2019. godine) poginulo je 346 putnika i članova posade indonežanske kompanije Lion Air i etiopske kompanije Ethiopian Airlines.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com