Brza pruga Beograd – Novi Sad delom usporena, u toku kontrola

Voz na pruzi Beograd – Novi Sad od utorka 10.januara na deonicama Stara Pazova – Indjija i Beška – Karlovački Vinogradi ne vozi brzinom od 200 km/sat nego brzinom od 160 km/sat.

Reč je o dvokolosečnim deonicama ukupne dužine 3 kilometra.

Zbog smanjene brzine na tim deonicama, putovanje vozom izmedju Beograda i Novog Sada traje „svega tri do pet minuta duže“, saopštila je Infrastruktura železnica Srbije.

„Nakon primljenih primedbi na geometriju koloseka, stručne službe Infrastrukture železnica Srbije od utorka, iz preventivnih razloga, ponovo obilaze ne samo dve deonice, na kojima je to uočeno, već čitavu prugu, kako bi se utvrdilo činjenično stanje“, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Takodje se napominje da je brza pruga Beograd – Novi Sad još uvek u garantnom roku koji je na ovim deonicama tri godine.

U tom roku izvođač radova na brzoj pruzi u obavezi je da otkloni nedostatke na železničkoj infrastrukturi, ukoliko se dokaže da su oni posledica izvodjenja radova.

U saopštenju se ističe da Infrastruktura železnice Srbije ima i bankarske garancije izvođača radova, koje mogu biti aktivirane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com