Bundestag treći put odbio slanje raketa Taurus u Ukrajinu

Nemački parlament je danas, ogromnom većinom glasova, po treći put odbacio predlog da se Ukrajini isporuče nemačke dalekometne rakete Taurus.

Od ukupno 690 prisutnih poslanika, za predlog CDU/CSU glasalo je njih 190,a protiv 495, izvestili su nemački i evropski mediji.

Nemački kancelar Olaf Šolc ostao je čvrsto pri stavu da rakete Taurus ne mogu biti upotrebljen bez učešća nemačkih vojnika (što je uostalom ceo svet mogao čuti iz procurele komunikacija najviših rukovodilaca Luftwaffe), učešće nemačkih vojnika u aktiviranju raketa Taurus u Ukrajini značilo bi učešće Nemačke u rusko – ukrajinskom ratu, te se nemački kancelar sa tim ne može saglasiti.

Tokom diskusije, kancelara je podržala njegova Socijaldemokratska partija, Savez Sara Vagenkneht i Alternativa za Nemačku.

Sara Vagenkneht je zagovornike slanja ovih raketa u Ukrajinu upitala da li su izgubili razum?

Ona je dodala da ceo svet van Nemačke zna da Ukrajinci ovaj rat ne mogu dobiti.

„Oni samo umiru krvavo i žestoko. I tu nista ne bi promenile ni rakete Taurus samo bi Nemačku, u očima Rusije, učinile učesnicom rata“, rekla je Vagenkneht.

Alternativa za Nemačku je pozvala kancelara sa ne podlegne pritisku CDU/CSU i Zelenih i ne uvuče Nemačku u rat.

Za slanje raketa Taurus Ukrajini bili su Zeleni i Liberali, članovi vladajuće semafor koalicije. Ali samo tokom diskusije.Tokom glasanja, većina njih je stala uz kancelara!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com