Čuda od suda: Crnogorski poslanici u tuči švercera cigareta na pijaci u Pančevu

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević optužio je tokom današnje sednice Narodne skupštine Crne Gore sudiju Osnovnog suda u Podgorici Željku Jovović za uvredu poslanika i celog parlamenta.

Sudija Jovović je povodom verbalnog incidenta, koji se u crnogorskom parlamentu dogodio 15. februara, izrekla kaznu od četiri meseca kućnog pritvora Kneževiću i kaznu od četiri meseca uslovno na godinu dana još nekolicini poslanika Demokratskog fronta.

U obrazloženju presude, ona se pozvala na presudu koju je sud u Srbiji izrekao dvojici Roma, koji su se potukli na pijaci u Pančevu a oko tezge na kojoj su obojica hteli da prodaju cigarete, rekao je Knežević i dodao da je sudija Jovović ovo obrazloženje izbacila iz pisanog otpravka presude.

Knežević je rekao da je sudija Jovović poslanike Narodne skupštine uporedila sa švercerima cigareta i tezgarošima u Pančevu od kojih je jedan opsovao onog drugog, a ovaj mu odgovorio šutnuvši ga u zadnjicu, čime je uvredila i poslanike i parlament.

Na izlaganje Kneževića odgovorio je crnogorski ministar pravde Pažin. On je rekao da u Crnoj Gori pravna praksa nije izvor prava sem kad se radi o presudama Evropskog suda za ljudska prava.

Ali sudijama, rekao je ministar, nije zabranjeno da se pozivaju na presude sudova iz regiona ukoliko „zrače snagom svog pravnog autoriteta“. Da li su sudije to učinile na pravi način odlučuje viši sud, rekao je ministar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com