Muke s ručnim prtljagom: Buketi cveća, dečja hrana i kolica se ne mere

Ruska služba za zaštitu potrošača naložila je ruskoj avio-kompaniji „Pobeda“ da do 20. maja svoje propise o ručnom prtljagu uskladi sa federalnim propisima, izvestio je Interfaks.

Ta Služba je, po prijavi putnika i ruskih poslanika, obavila vanrednu kontrolu kompanije „Pobeda“ i utvrdila da ta kompanija krši propise o ručnom prtljagu, vazdušno zakonodavstvo i snižava nivo usluge koju pruža putnicima.

Po federalnim propisima Rusije, putnici sa avionskim kartama koje se ne mogu vraćati, imaju prava da u putničku kabinu aviona unesu ručni prtljag težine ne manje od pet kilograma.

Iznad toga,  putnici u avion mogu da unesu ženske tašne, bukete cveća, gornju odeću, dečju hranu, lekove, dečja kolica i ljuljaške, štake i štapove za hodanje.

Suprotno ovim propisima, utvrdila je Ruska služba za zaštitu potrošača, kompanija „Pobeda“ je propisala da putnici u putničku kabinu mogu da unesu samo prtljag dimenzija 36x30x27 santimetera bez obzira na težinu.

Kompanija je svoj propis opravdala činjenicom da u njenoj floti preovladjuju avioni Boing 737-800 i da, s obzirom na pretince tih aviona, prevoz stvari iznad tih dimenzija tim tipom aviona ne bi bio bezbedan, a bio bi i protivan važećem zakonodavstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com