Cvjetičanin o Fijatu: Vlada ne treba nikome da pomaže

Na pitanje Ekonomskih Vesti „da li se Srbiji isplati da nastavi da subvencioniše Fijat“, srpski ekonomista dr Danijel Cvjetičanin odgovorio je:

Cvjetičanin

„Kad se krene tim putem, sve se onda isplati. Kad Vlada hoće da bude usrećiteljska i da usreći stanovništvo i da upravlja privredom, onda sve može. A, ako hoće drugim putem, da pusti ljude da rade, to je sasvim druga politika i onda ne treba nikome da pomaže. Jer kad pomaže, jednima pomaže drugima odmaže. Postoji istiskivanje investitora. Ako je već krenuo (Aleksandar Vučić prim. – Ekonomske Vesti) putem da treba da upravlja privredom i da zna koga treba da dovede, koga treba da izbaci, koga treba da nagradi, koga treba da kazni, da hapsi, a izgleda da je to model privrede koji on zastupa – onda je to u redu, to je usrećiteljski model, postoji i to u ekonomiji“.

Cvjetičanin je doda da bi odlazak Fijata iz Kragujevca bio loš za Srbiju.

„Bilo bi loše za Srbiju, naravno. Srbija se već adaptirala. Svaki odlazak je nezgodan, kao i svaki dolazak. Sve ima svoje dobre i svoje loše strane. Fijat je doveden uz velike subvencije i sada ako bi otišao to bi značilo da se te subvencije nisu isplatile. On je doveden sa idejom da ostane“, zaključio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com