The Sun: Kraljica podržava Brexit!

Britanci danas glasaju na istorijskom referendumu. Hoće li Velika Britanija ostati u Evropskoj uniji ili će „dalje sama“, odlučiće građani nakon višemesečne kampanje u oba smera.

Najveću pažnju u finišu kampanje je novinarskom patkom ili, manje verovatno, proverenom informacijom dobio dnevni list The Sun. Naime, taj britanski tabloid je juče „bacio bombu“ naslovnom stranom na kojoj piše „Šta je kraljica pitala goste na večeri: Dajte mi 3 dobra razloga da ostanemo u Evropi“, dok u podnaslovu stoji „Izvinite gospođo, ne možemo da se setimo nijednog“. Ove informacije, objašnjava list, potekle su od Roberta Lejsija, kraljevskog biografa.

Kraljica Elizabeta nije stigla da demantuje ovu bombastičnu informaciju, a s obzirom na popularnost koju uživa među građanima veruje se da bi The Sun mogao da pogura Brexit, opciju britanskog napuštanja Evropske unije.

Inače ovo nije prvi put da The Sun tvrdi da je kraljica na strani Brexit-aša. Tako su pre mesec dana, koristeći istu fotografiju kraljice kao juče, objavili „Kraljica podržava Brexit“.

Ipak, nedavno je iz Bekingemske palate, kraljičine rezidencije, poručeno da „kraljica treba da ostane striktno neutralna u stvarima politike“, pa čak i da kraljica „ne može da glasa ili se pojavljuje na glasanju“, iako je to sa zakonske tačke gledišta apsolutno netačno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com