Da li je Prigožin inscenirao sopstvenu smrt?

Operacija potrage je završena, a ostaci tela svih deset osoba, koje su se nalazile u biznis dzetu Embraer Legacy 600 na putu Moskva – StPetersburg, pronadjeni su, izjavio je Interfaksu izvor u nadležnim organima.
Tela još nisu identifikovana, ali izvori Al dzazire tvrde da je kraj jednog tela nadjen telefon Jevgenija Prigožina.

Rosavijacija je objavila kompletan spisak putnika i članova posade, koji su se prema spisku nalazili u avionu, i medju njima imena dva ključna čoveka privatne vojske Wagner Jevgenija Prigožina (1961) i Dmitrija Utkina (1970).

Vest o smrti Prigožina ne bez razloga se na forumima ruskih novina komentariše s rezervom, ali ozbiljne ruske novine, kao Komersant, već su objavile opširne životopise i Prigožina i Utkina, sugerišući na taj način da je njihova smrt dosta pouzdana stvar.

Kako je izvestio RBK, pozivajući se na pravosudne organe, vrši se istraga po krivičnom delu kršenja pravila korišćenja vazduhoplova, uključujući „spoljni uticaj“ i grešku pilota.

Kabinet ruskog predsednika Vladimira Putina nije se oglasio povodom smrti Prigožina, što je veoma neobično s obzirom da se njegov pres sekretar izjašnjava o svemu i svačemu , a sam Putin je neposredno po nesreći učestvovao na proslavi 80 godina od pobede sovjetske vojske u Kurskoj bici.

Zato je o smrti Jevgenija Prigožina, koji je postao planetarno poznata osoba i pre nego što je 23.juna sa svojim vagnerovcima krenuo u „marš za pravdu“ u
Moskvu, uredno obavešten američki predsednik Džo Bajden.

On je novinarima rekao da nije upoznat s detaljima nesreće, ali da „se ne dešava mnogo toga u Rusiji iza čega ne stoji Putin“.

Posle Prigožinovog marša na Moskvu, Bajden je izjavio da ne misli da iko zna kakva je budućnost Prigožina u Rusiji, ali da bi, da je na njegovom mestu, „vodio računa šta jedem, pazio bih na svoj jelovnik“(The Hill).

Smrt Jevgenija Prigožina opširno su komentarisali čitaoci ruskih portala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com