Rusi o smrti Prigožina : Smrt je njihov posao i posao krenuo baš dobro

Čitaoci portala ruskih novina opširno su i uglavnom crnohumorno komentarisali pad poslovnog aviona Embraer Legacy 600 u Tverskoj oblasti, pri čemu je poginulo svih sedam putnika i tri člana posade, a medju kojima su se, prema spisku putnika, nalazili ključni ljudi privatne vojske Wagner Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin.Tela još nisu identifikovana.

Tako na portalu lista Komersant, Ivan van Der Ven piše : „U Istražnom komitetu Rusije istražuju katastrofu kao krivično delo nastalo nepažnjom pilota ili lica, koja su pripremala avion za let“. Nepažnja, nego šta : ne smeš se prvo uputiti s kolonom oklopnih vozila na Moskvu, a dva meseca kasnije leteti pored Moskve na biznis dzetu. S-300 jeste stara tehnika, ali ni biznis džet nije F-35.

A Arkadij Sukamojlo kaže :“Kako je ono bilo kod njih ‘Naš posao je smrt i posao ide dobro’. Izgleda da je idolu, on je heroj Rusije i njen harizmaticni budući predsednik, posao stvarno dobro krenuo. Zašto su se onda parazitski telegram blogeri -prigožinci (poput saponjkova, suvlasnika kompanije Logos, koja se bavi kamionskim transportom i povezana je sa kompanijom Konkord, koja pripada biznismenu Jevgeniju Prigožinu) i ostali vagneroboti tako silno uznemirili? Zar i oni ne žele da i njihov omiljeni posao krene dobro?

Na portalu ruskog lista Vzgljad Grigorij Fedorov piše :“Zemlja nam se pretvara u neki Honduras gde u borbi za vlast “ uvaženi ljudi“ dižu u vazduh jedan drugog.

FAN FAN : „Uzimajući u obzir broj raznih pasoša na razna imena, koji su bili pronadjeni pri pretresu… Sasvim je moguće da se davno pripremao za tu katastrofu

ANDREY CAVARIN : Eto ti ih garancije

Mita Mitin : Na jednom od video snimaka se u visini vidi neki oblak, kao od eksplozije, avion pada ravno, a ne spiralno, ne radi se ni o kakvom planu, ravno pada, a za njim oblačić dima, prvo što pada na pamet ili su ga oborili ili eksplozija u avionu

Artem : Pri padu, to nije oblačić dima, nego para kondenzuje

Alexander G :“Ako avioni padaju, znači da je to nekome potrebno“

Paradoksov drug : „Prigožinski telegram – kanali pišu da je avion oborila protivvazdušna odbrana… A to je ionako očigledno. Dovoljno je pogledati na foto krila aviona – tamo su oštećenja karakteristična za punjenja raketa protivvazdušne odbrane.

Dmitrij Dudkin : Ispada da su mogućnosti ukrajinskih diverzanata na teritoriji Rusije bezgranične

Iz Sormova Njizegorodec : Nije sigurno da su Ukrajinci, može biti i obaveštajna služba NATO

Aleks : A FSB [Federalna služba bezbednosti] ili Vojna obavestajna uprava?

Jolkin Palkin : Suviše nespretno za obaveštajne službe. To je Ženja sam inscenirao…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com