Da li vas na nešto podseća: Opozicija protiv Zagreba na Savi

Gordan Maras, predsednik GO Socijaldemokratske partije Hrvatske izjavio je da je ta stranka od Državnog tužilaštva Hrvatske tražila da ništavnim proglasi Memorandum o razumevanju potpisan izmedju grada Zagreba i firme Eagle Hills o gradnji takozvanog Zagrebačkog Menhetna i ispita da li je bilo koruptivnih radnji pri putovanju zagrebačkih čelnika u Dubai, gde je Memorandum potpisan.

Opozicija u Skupštini grada Zagreba tvrdi da su tim Memorandumom preuzete ozbiljne obaveze u ime grada Zagreba, da se njime pogoduje stranom investitoru, a da se ne zna koliki je udeo grada Zagreba u budućoj zajedničkoj firmi.

U Memorandumu se grad Zagreb obavezuje da u roku 6-8 meseci obezbedi sve lokacijske i gradjevinsko dozvole i raščisti sadašnji prostor Hipodroma, Velesajma i prostor NK Lokomotiva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je pitan šta će biti ako ove obaveze Zagreb ne ispuni u zadatom roku i – postoji li tajni Memorandum.

On je odgovorio da je dosad sa takvim poslovima uspevao, a opoziciji je poručio da će zauvek ostati opozicija, ako nastavi sa istupima poput današnjeg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com