Ruža Ćirković : Na putevima Srbije sve sam siledzija, pijanica i narkoman

E pa odahnuh : da Ministarstvo unutrašnjih poslova nije  saopštilo o hapšenju 14 državljana Srbije zbog kripto – pravare, pomislila bih da Srbijom, a pogotovo njenim drumovima, bazaju samo raspojasani besprizorni tipovi, alkoholičari i narkomani.

Samo se takav zaključak može izvući iz preovladjujućih saopštenja MUPa od 31.decembra prošle godine, pa negde do sredine januara ove godine.

Pazi sad.

Policija je 31.decembra na putu Batajnica-Zemun zaustavila turskog državljanina, koji je škodu oktaviju vozio brzinom od 203,1 kilometra na sat, na putu Dobanovci – Surčin zaustavljen švajcarski državljanin, koji je audi vozio brzinom od 252,8 kilometra na sat, a na putu Šid – Beograd zaustavljen vozač BMWa, koji je vozio brzinom od 252,8 kilometra na sat.

Pa je u Šapcu isključen iz saobraćaja vozač sa 2,99 promila alkohola u krvi, kome je ranije oduzeta vozačka dozvola, a u Čačku dva vozača, koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i jedan, koji je pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću.

U Preljini je zaustavljen vozač audija, koji je vozio pod dejstvom marihuane, a u Čačku vozač golfa, kod koga je ustanovljeno prisustvo kokaina.

U Ivanjici je saobraćajnu nesreću izazvao vozač sa 2,37 promila alkohola u organizmu.

U Nišu je uhapšen vozač iz Prijedora, jer je u mercedesu, kojim je upravljao, nadjena torba za laptop, a u torbi pola kilograma kokaina…. I tako dalje i sve tome slično.

Pa nastavljamo.

Za samo 35 minuta 3.januara 2023, u istoj ulici, zaustavljena su dva vozača koji su vozili pod uticajem psihoaktivnih supstanci, a 4.januara je iz saobraćaja isključen 901 vozač, koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola…a jedan je prekoračio brzinu za 100,2 kilometara na sat.

A 6.januara, u Nišu je zaustavljen vozač sa 2,4 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kokaina, a zaustavljen je tog dana i vozač koji je upravljao automobilom brzinom od 207, 5 kilometara na sat na delu puta gde je dozvoljeno 80 kilometara, kao i vozač, koji je otudjio taksi, pa alkoholisan sleteo s kolovoza, pa vozač koji je 7.januara  vozio automobil brzinom od 224,5 kilometara na sat na mestu gde je dozvoljeno 80 kilometara na sat, pa vozač koji je 9.januara vozio s 2,90 promila alkohola, pa još jedan koji je u Čačak vozio sa 2,11 promila alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole, pa jedan koji je vozio sa 2,16 promila alkohola i drugi koji je vozio pod dejstvom kanabisa, pa vozač, koji je u Somboru vozio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole.

Onda je MUP 12.januara 2023.godine saopštio da je za 10 dana otkriveno 25 000 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno 1722 vozača, KOJI SU UPRAVLJALI VOZILOM POD DEJSTVOM ALKOHOLA i 88 vozača, KOJI SU UPRAVLJALI VOZILOM POD DEJSTVOM PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI!

Saopštenja o pijanim i drogiranim vozačima nastavljena su i posle tog datuma : u Jagodini je 13.januara  jedan vozio sa 3,87 promila alkohola u krvi, 14.januara su  u Čačku vozači isključeni iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a u Beogradu 15.januara  zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci…

Čisto mi laknu, pravo da vam kažem : nije da potcenjujem krivično delo finansijske prevare, ali mi dodje kao odmor od ovih raspojasanih, pijanih i drogiranih ubica po drumovima i na pešačkim prelazima.

Ali prevarih se, nije vreme za opuštanje : na ovu zbirku zvanično sabranih bahatih, pijanih i drogiranih primera,  nekom jako pametnom i trezvenom palo na pamet da zakon izmeni u delu za sirote pešake, na način, koji ih upućuje na zaključak da je najbolje da ne izlaze na ulice i ne ometaju ovo bahato, pijano i drogirano društvo, jer, slutim, bilo kakve smetnje saobraćaju nisu u interesu automobilske industrije.

A posebno je cinično da se uz medijska obrazloženja sumanutim predlozima novih propisa za pešake ističe da na pešačkom prelazima najviše stradaju stariji od 65 godina i deca. Dakle, infantilni u svakom slučaju, kojima treba starateljstvo u vidu čvršće ruke zakona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com