Peticija : Može li javnost zaustaviti ubistva dece na pešačkim prelazima

Roditelji 12 – godišnje Nikoline Janković, koja je oborena na pešačkom prelazu u Kragujevcu, pokrenuli su peticiju na sajtu Online peticije, kojom se traži  da nesavesni vozači sudjenje čekaju u zatvoru, a ne, kao što je sada slučaj, na slobodi.

Uz poruku da žele da nijedan roditelj više ne strepi kad dete pošalje u školu ili kad mu dete ide ili se vraća s treninga, roditelji Nikoline Janković u peticiji navode:

„Tražimo pravdu za Nikolinu, preminulu devojčicu iz Kragujevca, nakon udarca na pešačkom prelazu zbog bahate vožnje. Ovo je pravda za svu decu i za sve pešake čiji su životi prekinuti, a krivci, zbog opterećenosti suda, kazne čekaju na slobodi.

Apelujemo da sudstvo počinioce teških krivičnih dela u saobraćaju stave u pritvor do okončanja krivičnog postupka, a ne sami 48 sati, kako ne bi ponovili bahato ponašanje i ubili ili povredili još pešaka. Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca… svi preminuli u poslednjih mesec dana. Koliko još do sledeće tragedije?

Da li ste za to da počinioci teških krivičnih dela u saobraćaju odsluženje kazne čekaju u pritvoru? „.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com