Danas pada vlada Zdravka Krivokapića

Danas će biti podneta inicujativa za smenu vlade Zdravka Krivokapića, aktuelnog premijera Crne Gore, saznaje RTCG u strankama potpisnicama te inicijative.

Na predlog koalicije „Crno na belo“, čiju okosnicu čini pokret URA lidera Dritana Abazovića, trebalo bi da bude  formirana manjinska vlada u kojoj neće biti Demokratskog fronta i Demokratske partije socijalista.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić juče je ocenio da je manjinska vlada prevara i da za aktuelnu crnogorsku krizu postoje samo dva prirodna rešenja : unapredjenje rada   aktuelne vlade povećanjem broja ministarstava ili vanredni parlamentarni izbori u maju.

Podršku manjinskoj vladi već su javno dale stranke nacionalnih manjina Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija.

„Uvažavajući činjenicu da se Crna Gora nalazi u ozbiljnoj političkoj, društvenoj, ekonomskoj i zdravstvenoj krizi, kao da aktuelnu vladu podržava svega desetak poslanika, mi, politički predstavnici manjinskih naroda u Skupštini Crne Gore, podržavamo prijedlog koji je u ponedeljak saopšten od strane koalicije Crno na bijelo o formiranju manjinske vlade“, navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke, Albanske liste i Albanske koalicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com