Djurić o dogadjajima na Gazivodama: Ovakvo ponašanje nećemo dozvoliti ubuduće

Protivrečne vesti o prisustvu specijalnih kosovskih snaga ROSU u oblasti jezera Gazivoda: Beograd tvrdi da je 60 pripadnika ROSU, u pratnji predsednika Kosova Hašima Tačija, upalo u oblast jezera Gazivoda, uhapsili nekoliko Srba i još se tamo nalaze; Priština tvrdi da je predsednik Kosova krenuo da poseti granični prelaz Brnjak i usput je svratio da, vozeći se čamcem, uživa u lepotama jezera Gazivoda, koje je kosovska teritorija, popio kafu sa nekolicinom lokalnih Srba i, zajedno s pripadnicima ROSU, napustio tu teritoriju.

KFOR je saopštio da o ovom kretanju ROSU nije obavešten i da nastavlja da prati situaciju. KFOR je saopštio da je u opštini Zubin potok uhapšen zamenik gradonačelnika.

Srbija je podigla borbenu gotovost svoje vojske i policije.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić održao je nekoliko konferencija za štampu. Djurić je rekao da se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi na odredjenoj lokaciji gde se savetuje s šefom Generalštaba i da će se u toku dana obratiti javnosti.

Đurić nije mogao da kaže šta će biti sledeći korak Srbije, ali „ovakvo ponašanje nećemo dozvoliti ubuduće“, rekao je Đurić i više puta ponovio da će Srbija znati da zaštiti bezbednost svojih gradjana i imovine na Kosovu u Metohiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com