Vuk Jeremić optužuje: Otac ministra policije trguje oružjem

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić danas je gostujući na N1 ponovio optužbe za sukob interesa: on tvrdi da firme u vlasništvu oca ministra policije Nebojše Stefanovića izvoze oružje, za šta dobijaju dozvolu i Ministarstva unutrašnjih poslova, što Jeremić smatra sukobom interesa.

Jeremić pita da li je tačno da su firme Branka Stefanovića i njegovog partnera Gorana Todorovića izvezle oružja u vrednosti od 67 miliona dolara u Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate, koji se nalaze u susedstvu oblasti ratnih konflikata Jemena i Sirije. On je rekao da se oružje avionima bivših sovjetskih republika transportuje sa aerodroma Nikola Tesla i Konstantin Veliki.

U istom vremenskom periodu, državna firma za izvoz oružja SDPR izvezla je oružja u vrednosti 14,5 miliona dolara, tvrdi Jeremić i dodaje da je odgovor na ove tvrdnje tražio pre deset dana i nije ga dobio.

Jeremić tvrdi da nisu tačne tvrdnje da je on dobio pare od Katara i da je podneo tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je izjavio da je Jeremić šef „medjunarodne bande lopova i perionica para“.

Sud, a ne Vučić, pozvao se na Vučićev predsednički imunitet i odbacio tužbu, dodao je Jeremić.

“Ako sam ja to za šta me optužuje predsednik, zašto niko ne razgovara sa mnom, kako to da se slobodno krećem i putujem”, pitao se Jeremić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com