Dok Brodjani piju vodu iz cisterni, funkcioneri se tuže za klevetu

Dok gradjani Slavonskog Broda piju vodu iz cisterni i rezervoara, predstavnici lokalnih i centralnih vlasti Republike Hrvatske jedni drugima prete krivičnim prijavama i tužbama za klevetu.

Direktor Vodovoda u Slavonskom Brodu Stjepan Aščić izjavio je da će tužiti za klevetu hrvatskog ministra za zaštitu životne sredine Tomislava Ćorića jer je optužio Aščića i gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu da su zagadjenje vodovoda prouzrokovali njegovim neodržavanjem.

Aščić tvrdi da su filteri zamenjeni, kako Ćorić optužuje da nisu, da to ne bi sprečili prodor ugljendioksida u vodovod. Ćorić tvrdi da je zbog nebrige lokalnih organa izvorište Jelas definitivno upropašćeno.

Duspara za zagadjenje okrivljuje firmu Crodux koja je izazvala ekoincident s izlivanjem benzina, a ministar Ćorić negira bilo kakvu vezu s angažovanjem te firme.

Još se očekuje analiza vode za ovaj dan, koncentracija ugljendioksida u vodovodu je i dalje visoka. Gradjanima Slavonskog Broda obećava se da će vodu iz vodovoda moći da piju za 15 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com