Crno na belo: Boris Džonson sve izmislio

Posle jučerašnje izjave šefa vojne britanske laboratorije Porton Daun ,ruski mediji su izvukli slikom i tonom zabeleženi intervju koji je nedavno Dojče veleu dao britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson.

Na pitanje jeste li sigurni (da Rusija stoji iza napada otrovom novičok) Boris Džonson je rekao: „Ljudi iz Porton Daun su bili kategorični. Lično sam momka iz Porton Dauna pitao: sigurni ste? Apsolutno, bez svake sumnje, rekao je“.

Juče je šef laboratorije Porton Daun Gari Ajtkenhed izjavio za Sky News da ta laboratorija nije utvrdila odakle potiče otrov kojim su napadnuti bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova kći u britanskom Solsberiju. Ajtkenhed je rekao i da laboratoriji nije bio ni dat takav zadatak.

U Hagu je jutros počeo zatvoreni vanredni sastanak Komisije za zabranu hemijskog oružja, na inicijativu Rusije. Iako su stručnjaci te Komisije bili u Solsberiju radi uzimanja obrazaca otrova kojim su napadnuti Skripalji, Komisija je odbila da da na uvid Rusiji rezultate svoje analize.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com