Dosta je bilo: Nikolić da natera Vučića da objavi potpunu biografiju

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je premijera Aleksandra Vučića da nije objavio sve podatke o svom radnom stažu u biografiji koju je priložio poslanicima u Skupštini Srbije.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Predsednik Republike Tomislav Nikolić je uz predlog mandatara poslanicima priložio i biografiju gospodina Aleksandra Vučića. Ta biografija ne sadrži potpune podatke o radnom iskustvu mandatara i zato je poslanički klub „Dosta je bilo“ u pismu Nikoliću izrazio zabrinitost i zatražio da predsednik svojim autoritetom izdejstvuje da premijer upotpuni nedostajuće podatke.

Iz priložene biografije se stiče utisak da mandatar nema ni jednog dana nepartijskog radnog iskustva. Iz nepoznatih razloga u priloženoj biografiji nedostaju podaci o periodu rada i nazivu radnog mesta Aleksandra Vučića u preduzeću koje je nosilo naziv „Profajler tim“ d.o.o. iz Beograda, inače u vlasništvu mandatarovog kuma Gorana Veselinovića. Sam premijer je gostujući na RTS, u emisiji „Raspakivanje“, emitovanoj 4. novembra 2010. godine, izjavio da je zaposlen u navedenom preduzeću koje je kasnije promenilo poslovno ime u „Block & Connect“, a trenutno posluje pod poslovnim imenom „Right“.

Goran Veselinović je nedavno pokrenuo novi nedeljnik “Ekspres” i time zatvorio poslednji deo medijskog prostora u kome Vučić nije imao direktnog predstavnika.

Mandatar u svojoj radnoj biografiji navodi da je „vodio izborne timove na vanrednim lokalnim izborima u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac 2009. godine“, te da „Srpska napredna stranka tada ostvaruje ubedljivu pobedu i preuzima vlast na lokalnom nivou“. Nakon pobede SNS u Zemunu i Voždovcu, ove opštine su zaključile poslovne aranžmane sa „Profajler tim“ d.o.o. o pružanju marketinških usluga. Podatak o tome nalazi se u Izveštaju o pritiscima i kontroli medija Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije iz 2011. godine. Ovo direktno ukazuje na sukob interesa mandatara i partijsko isisavanje budžetskog novca.

Poslanički klub „Dosta je bilo“ izražava zabrinitost zbog prikrivanja bitnih podataka u biografiji mandatara Aleksandra Vučića i zahteva od predsednika Nikolića, kao predlagača mandatara, da se biografija upotpuni.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com