Dozlogrdio: Šef nemačkih službi bezbednosti oteran u penziju!

Hans Georg Masen, kontroverzni šef Službe za zaštitu ustavnog poretka Nemačke, neće biti premešten na funkciju u Ministarstvo unutrašnjih poslova nego pravo u – prevremenu penziju.

Tako je odlučio nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zeehofer, koji je do juče čuvao ledja Masenu, a sada je „još malo više ljudski razočaran“.

Masen je Zeehofera razočarao svojim govorom pred šefovima evropskih bezbednosnih službi na skupu u Varšavi.

Tamo je Masen govorio o „levo radikalnim snagama kod socijaldemokrata“. A podvukao je i da je protiv „naivne i leve politike u pitanjima stranaca i bezbednosti“.

Do kraja ovog meseca i još tri naredna Masen će primati sadašnju platu od 11.577 evra mesečno, tvrdi Virtšaftsvohe, a onda mu tri godine sleduje 71,75% od poslednje plate ili 8.300 evra.

Posle toga Masen dobija penziju koja će biti umanjena na 35% poslednje plate jer Masen ima samo 56 godina, a sada muškarci u Nemačkoj u punu penziju idu sa 66 godina i 8 meseci starosti. Ali će, po posebnim propisima, biti uvećana za njegov 27-godišnji rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Sa mesta šefa Savezne službe za zaštitu ustavnog poretka Hans Georg Masen smenjen je na zahtev Socijaldemokratske partije Nemačke jer je minimizirao ulogu desno radikalnih snaga tokom demonstracija u istočnonemačkom gradu Hemnic (bivši Karl Marks Štat).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com